Ingredienser till pizzadegen
50 g färsk jäst
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen i 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Vi gjorde en stor och en lite mindre pizza till matlåda imorgon. ;). Kavla degen tunt då den reser sig något under gräddning.
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen i 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Vi gjorde en stor och en lite mindre pizza till matlåda imorgon. ;). Kavla degen tunt då den reser sig något under gräddning.
Fyllning
1-2 dl färdig tomatsås på burk
300 g ost
350 g strimlad skinka
1 burk skivade champinjoner
(På ca halva pizzan hade vi)
1 ½ ananas
5 skivor jalapeños i bitar
oregano
Då degen är utkavlad (fördelaktigt direkt på bakplåtspapper), tillsätt tomatsås och övriga ingredienser som är önskvärda.
Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min i 225-250 grader.
2 kommentarer:
Ååå, den såg jättemumsig ut.. jag kopierar receptet och gör den i helgen..;)
Musseblomman: Klart du ska. Det blev bra faktikst! Ta lite mer salt i bara, så blir det smaskens
Skicka en kommentar