Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

onsdag 13 maj 2009

Panerad torsk med potatis och remouladsås

Den här rätten går hem hos kräsna killar. Använd torsk eller ännu hellre färsk kolja. I paneringen kan man också använda sig av hackade nötter och färska örter efter smak. :)

Panerad torsk

5 torskfiléer
Vetemjöl
2 ägg
Ströbröd
Smör och rapsolja (eller smör och olja)
Salt och vitpeppar

Lägg mjöl, ägg och ströbröd i separata låga skålar. Tillsätt salt och peppar i mjölet, rör runt så det blandas. Vispa äggen lite snabbt med gaffel. Vänd filéerna i mjöl, ägg och sist ströbröd. Se till så att filéerna täcks ordentligt. Hetta upp rikligt med smör och olja och stek filéerna några minuter på varje sida.


Remouladsås

1 dl majonnäs
1 ½ dl gräddfil
1 msk bordssenap eller lite mindre mängd fransk senap
½ dl bostongurka
(1 msk hackad kapris om man gillar det)

Blanda ihop majonnäs, gräddfil och senap. Tillsätt sedan bostongurkan och låt stå i kylen minst 30 min.

2 kommentarer:

Musseblomman sa...

Det där låter riktigt smaskigt.. Vad var det för recept på långt liv?..:)

Veronicas Ateljé sa...

Musseblomman: Riktigt smaskigt! Får skriva om det senare. :)