Potatis och purjolökssoppa med prinskorv
Äh det var väl inget märkvärdigt med den här soppan, men den var god ändå. :) Till och med Kroven gillade den och åt som en häst. ;)
5 st potatisar, medelstora
1 st gul lökar, medelstora - hackade
1 st purjolökar
2 msk olivolja, mild
12 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
salt och peppar
1 paket prinskorv
1 dl turkisk yoghurt/creme fraiche
1. Skala och hacka löken. Låt löken svettas på svag värme tillsammans med oljan i en stor kastrull. Skala potatisen och skär i tunna skivor och strimla purjolöken fint. Tillsätt. Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Koka soppan under lock i ca 30 minuter.
2. Stek prinskorven – hel eller skuren i skivor på diagonalen. Vispa soppan kraftigt eller kör den i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
3. Toppa soppan med den nystekta prinskorven och en klick cremefraiche.
Servera med ett gott bröd
(källa)
söndag 15 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Med prinskorv?! Varför heter det så förresten? Är det för att dom är så små?? :-P
Johanna: Japp, hittade receptet som det var. ;) Med prinskorv och allt.
Varför det heter prinskorv kan man ju undra. Googlade lite lätt, men hittade inget matnyttigt. ;)
Skicka en kommentar