Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

fredag 23 oktober 2009

Gratinerad halloumipasta med fläskfilé

Det blev mumsigt, men jag rekommenderar att INTE glömma att hälla i tomatsåsen. Lite mer halloumi och grönsaksröra blir det nog även vid nästa tillfälle. Ha som vegetarisk rätt eller med fläskfilé till.



Gratinerad halloumipasta med fläskfilé
För 4 personer

250 g pasta, tex Penne
1 rödlök
1 zucchini (250 g)
250 g halloumiost
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (typ pastasås ca 400 g)
1 påse färsk spenat (70 g)
150 g riven mozzarella
olivolja
salt och peppar

Do it like this:
Sätt ugnen på 225 °C. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
Skala halvera och skär löken i tunna skivor. Skär zucchinin på längden och skär i ½ cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Halvera tomaterna.
Fräs zucchinin i ½ msk olja på hög värme ca 5 min. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa i vitlöken. Smaksätt med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i 1 tsk olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.
(Receptet hittades i ICAs tidning buffé, augusti 2009.)

Eller så gör man som mig:
Gör allt enligt receptet, men glöm ha i tomatsåsen.


Gött!

Inga kommentarer: