Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

tisdag 26 januari 2010

Köttbullar i paprikasås

Denna rätt påminner lite om denna, men här är det paprika som smaksätter såsen (tomat i den andra). Om du tänker mixa såsen, så kom ihåg att ta en hög kastrull så slipper du lite disk. Jag mixade den så gott jag kunde medan jag matade bebis, manade på stora och stekte köttbullarna. Blev väldigt gott, snåla inte med saltet och pepparn. Som ni ser gjorde jag pasta till. Funkade fint. :)




Köttbullar i paprikasås

Köttbullar:

500 g nötfärs
½ gul lök, skalad, riven
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk olivolja
1 ägg
2 msk smör

Paprikasås:

1 gul lök, skalad, hackad
200 g grillad paprika i marinad, avrunnen, hackad eller i bitar
2 dl crème fraiche, vanlig eller lätt
2 dl vatten
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
basilika, ½ dl färsk eller ½ msk torkad
(ev socker eller honung)

Gör så här
Blanda alla ingredienserna till köttbullarna och forma till stora bullar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek bullarna på medelstark värme runtom i några minuter, i två eller tre omgångar. De behöver inte bli genomstekta.

Lägg löken och paprikan med lite marinad i en kastrull. Fräs under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt crème fraiche, vatten, salt och peppar och koka upp. Mixa eventuellt såsen.

Lägg alla bullar i stekpannan och häll över såsen. Småkoka i cirka 5 minuter tills bullarna är färdiga. Rör i basilika, eventuellt liter socker eller honung. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.

Servera med pasta, bulgur eller couscous.

Receptet hittades på COOP

1 kommentar:

Musseblomman sa...

Va bra att du föråker med att laga till recepten.. Då är det bara att susa med i spåret.. ;)