Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

fredag 30 april 2010

Kinagryta med bambuskott och champinjoner

Provade att göra en egen variant av klassikern biff med bambuskott. Men tog istället fläskkött och hade i lite champinjoner. Receptet är på ett ungefär. Ha lite mer potatismjöl och vatten om det blir torrt. Enkelt, nyttigt och snabbt!




Kinagryta med bambuskott och champinjoner

ca 800 g strimlat fläskkött (tex ytterfilé)
1 purjolök
1 burk skivade champinjoner
1 burk strimlade bambuskott
4 msk potatismjöl
½ dl soja
3 dl vatten (eller mer)
salt & vitpeppar

ris & sallad

Blanda potatismjölet med köttet och stek det i några minuter. Salta och peppra. Ta sedan upp det och stek sedan purjolök och champinjoner i några min. Blanda i bambuskotten och stek ytterligare någon minut. Häll på sojan rör runt och vatten. Låt småkoka i ca 5 min.

Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer: