Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

torsdag 8 april 2010

Penne med oxfilé och grädde

Den här rätten går snabbt, är enkel att göra och är så god att man dööör. Haken är ju förstås att det är oxfilé och konjak i. Men har man en flarra i skåpet sen nån gammal släktmiddag är det ju hur enkelt som helst. Ibland kan man ju få en filé där alla delar inte går att skiva till fina bitar (tänk köttbit med potatis). Då kan man enkelt strimla dem och använda till denna rätt. Kom även ihåg att inte steka köttet länge, då blir det segt och torrt!

Foto: Veronica

Penne med oxfilé och grädde

400 g penne-pasta
300 g oxfilé
3 msk smör
4 dl grädde
3 dl buljong (= 1 tärning köttbuljong upplöst i 3 dl vatten)
1/2 dl konjak
1 kvist färsk timjan
1 gul lök
salt och svartpeppar

1. Koka pastan al dente. Häll av vattnet.
2. Finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde. Småkoka i 10 minuter.
3. Strimla oxfilén, stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Häll på såsen. Salta och peppra. Blanda såsen med pastan.
4. Häll upp ett glas rött och tacka när du får beröm för hur gott det är!

Här hittade jag receptet

Inga kommentarer: