Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

måndag 2 november 2009

Falukorvsgryta med honungsäpplen

Det här, mina vänner, var en mumsig modell av korvgryta. Lite sötare tack vare honungen och frukterna med det balanseras upp lite av senapen. Har man inga kräsmagade barn hemma, kanske man kan våga sig på fransk senap?! Skriver som det stod i tidningen, skär gärna korven i knubbiga bitar. Kul med något annat än stroganoff-formen på bitarna.



Falukorvsgryta med honungsäpplen


Portioner: 4 - 5

800 g potatis
2 gula lökar
600 g falukorv (eller lunchkorv)
2 äpplen (royal gala)
2 msk smör- och rapsolja
½ köttbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
1/2 dl russin
2 dl matlagningsgrädde
1 krm svartpeppar och salt
½ dl strimlad persilja

Gör så här
1. Koka potatis. Skala och skär gula lökar i smala klyftor.
2. Dra av skinnet, dela och skär falukorv i bitar.
3. Dela, klyfta och kärna ur äpplen.
4. Fräs löken mjuk i smör- och rapsolja 3–4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över buljongtärning. Fräs ytterligare 2–3 minuter.
5. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + grädde. Sjud under lock ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar och salt. Blanda i strimlad persilja.
6. Servera med den kokta potatisen.
7. Smaska i dig som du aldrig sett mat förr.

(Receptet hittat i tidningen Buffé nr 9 2009, sid 24. Finns här på nätet)

1 kommentar:

Musseblomman sa...

Det skulle jag gärna ha smaskat i mej.. ;)