Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

måndag 2 november 2009

Vaniljpannacotta med kaneläpplen

Eftersom karln fyllde år häromdagen och det ramlade in lite kompisar till kvällen, svängde jag ihop dessa mumsiga skapelser. Har gjort den här versionen av pannacotta förut och kombinationen med vanilj, äpple och kanel är mycket smaskig. Den här efterrätten är verkligen skitenkel och snabb att göra, dessutom mycket smarrig! Kolla här för recept med vit choklad och hallon.



Vaniljpannacotta med kaneläpplen
ca 9 st

5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

2 äpplen
kanel (ca 1 tsk)
½ dl socker
25 g smör eller margarin

Förbered små glas ca 9-10 st. Gör pannacottan enligt anvisningen på paketet: Blanda ihop vispgrädde, gelésocker multi och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ½ minut. Passa så det inte skummar över. Rör om så det blandas ordentligt. Häll direkt i formarna/glasen och låt stå kallt tills det stelnat.

Kärna ur och skala (eller tvärtom om man inte har någon urkärnare) äpplena. Dela den i tunna halva skivor. Då det är dags att servera, lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen och ta ut det då det smält. Häll socker och kanel på äpplena och rör runt, lägg i långpannan och värm äpplena mjuka ca 5-8 min på 175 °C. Lägg äpplena på den stelnade pannacottan och avnjut direkt.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Ska absolut prova på det i helgen! Trevligt att man slipper slabba med gelatin, tycker det är lite småsunkigt...

Musseblomman sa...

Inte så smalt, men läckert!