Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

måndag 2 november 2009

Köttgryta "allt i ett"

En god köttgryta där det egentligen var tänkt att potatisen skulle koka med. Men jag föredrar att ha den bredvid, så så fick det bli. Ganska enkel att göra, men den tar lite tid. Jag hittade lite billig fransyska och gjorde på det köttet. Blev till och med uppskattat av våra oplanerade middagsgäster. ;)
Och kom ihåg, bryn inte köttet för länge, då blir det segt.



Köttgryta "allt i ett"

ca 1 kg nötkött, benfritt, t ex bog, högrev eller grytbitar

6 dl vatten
3 medelstora morötter, i bitar
2 gula lökar, i klyftor
1 köttbuljongtärning
5-6 svartpepparkorn
2-3 lagerblad
ca 200 g broccolibuketter
2-3 msk potatismjöl
2-3 dl vatten
2-3 krm salt
3 msk persilja, hackad

8 medelstora potatisar

Tillagning

Putsa bort fettet och skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar. Bryn köttbitarna hastigt i lite smör i en panna. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg ner köttbitarna i det kokande vattnet och tillsätt morötter, lök, buljongtärning, peppar och lagerblad. Sjud under lock tills köttet nästan är mjukt, 40-60 minuter.
Blanda mjölet med 2-3 dl vatten och rör ner i grytan. Lägg ner broccoli i grytan och sjud ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och svart-/vitpeppar.
Strö över persilja och servera med kokt potatis.

(Receptet finns här)

Inga kommentarer: