Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

torsdag 5 november 2009

Pyttipanna med ägg

Den här rätten är lite, man tager vad man haver. Jag hade några ensamma små köttbullar och några kokta potatisar sen innan. Lite falukorv och lök på det, så blev det fina grejer. Förslagsvis kan man gärna ta hälften köttbullar och hälften korv. Jag slängde även i lite persilja och fetaost på slutet. Det blev gott det också.



Pyttipanna med ägg
4 portioner

2-3 msk smör- och rapsolja
6 st kokta potatisar, i små tärningar (eller råa)
½-1 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar, finhackade
400 g falukorv, tärnat
5 köttbullar, skurna i mindre bitar
2 msk finhackad persilja
(150 g fetaost i tärningar)

Gör din pytt såhär
Låt 1-2 matskedar fett bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek den färdigkokta potatisen ca 3 min eller tills den fått fin färg. Salta och peppra och ta upp och håll varm
(Stek råa potatistärningar på medelstark värme tills de har fått färg och är mjuka, 7-10 minuter. Salta och peppra. Ta upp potatisen och håll den varm.)
 
 Lägg i resten av fettet och fräs löken någon minut.
Tillsätt köttbullar och korv och stek tillsammans med löken tills allt fått färg och är varmt. Vänd ner potatisen och blanda. Släng i persiljan (och fetaosten) och smaka eventuellt av med salt, peppar.

Servera med stekt ägg och inlagda rödbetor.

(här hittades receptet)

Inga kommentarer: