Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

lördag 21 november 2009

Veronicas kycklinggryta med rödlök

Slängde bara ihop något, och det blev gott som fan.


Veronicas kycklinggryta med rödlök
5-6 portioner

4-5 kycklingfiléer
2 rödlökar, hackade
5 dl creme fraiche
1-2 dl matlagningsgrädde
½ grönsaksbuljontärning
½ msk soja
salt och peppar

5-6 portioner av någon rolig pasta

Gör sedan följande:
Skär kycklingen i stora bitar och stek den i smör- och rapsolja, lägg sedan över i en gryta och vispa ur pannan med lite vatten. Fräs sedan den hackade rödlöken (fräs = så den blir mjuk) och kasta i grytan. Smula i buljongtärning och salta och peppra. Häll sedan på creme fraiche rör runt, sedan grädden. Häll i tillfredsställande lagom med soja och låt puttra ca 5-10 min.

Koka under tiden lite pasta. Blanda samman precis innan servering

1 kommentar:

Magdalena sa...

Det enkla är oftast det godaste :-)